Workshop landelijke trainersdag Trafieq

De organisatie Trafieq levert trainingen en opleidingen aan bedrijven en de publieke sector. Thema’s als veiligheid, vitaliteit en verbinding staan hierbij centraal. Zo verzorgt Trafieq voor het CBR (centraal bureau rijvaardigheid) cursussen in het kader van de educatieve maatregelen voor het CBR. Dit zijn cursussen die inzetten op verandering van het gedrag op de weg. Deelnemers volgen deze cursus verplicht na rijden onder invloed of na onveilig gedrag op de weg. De educatieve maatregelen zijn erop gericht om herhaling te voorkomen.

Tijdens de landelijke trainersdag van Trafieq heeft Traffic & More in het Fulcotheater in IJsselstein een aantal workshops verzorgd op gebied van simulatie. In 4 sessies konden de trainers kennis maken met de 3D omgeving door een ritje te maken in de auto-simulator.  

Het thema van de dag was afleiding. De VR omgeving van T&M sloot hier naadloos op aan. De reacties op de workshops waren positief; de trainers (veelal met een psychologische achtergrond) zagen potentie in het op termijn toepassen van simulaties binnen opleidingen. Binnenkort volgt een overleg met Trafieq om de toekomstige samenwerking succesvol in te richten.

Lees ook...