STAN begeleidt werkverkeer tijdens GVO A12

November 2022

In opdracht van Van Gelder Aannemingsmaatschappij hebben wij STAN toegepast tijdens grootschalige onderhoudswerkzaamheden aan het Prins Clausplein.  

In diverse weekendslots werd onderhoud uitgevoerd aan de verhardingen, voegovergangen, vangrails en de onderzijde van 2 viaducten naar de A4. Om tijdens het weekend zo efficiënt mogelijk te werken koos de aannemer ervoor om gebruik te maken van diverse werk in- en uitritten.

De STAN app gaf medewerkers vooraf via een videoanimatie instructies op gebied van veiligheid en de wijze waarop iedere werkinrit bereikt kon worden. STAN zorgde er vervolgens voor dat deelnemers begeleid werden naar de gewenste werkinrit; een samenspel tussen navigatie, audioberichten en de inzet van verlichte kegels als werkinrit aanduiding.

Tijdens deze weekends maakten zo'n 100 deelnemers gebruik van de app

De inzet van de app concentreerde zich vooral op weekends waarin verhardingen werden aangebracht, met veel transportbewegingen. Tijdens deze weekends maakten zo’n 100 deelnemers gebruik van de app.

De data-analyse voortkomend uit het gebruik van STAN gaf een aantal inzichten die tot aanvullende veiligheidsmaatregelen in opvolgende weekends leidde. In 2023 gaan we verder met de aanpak van het Prins Clausplein binnen dit contract.

Lees ook...