Samen bewust veilig innoveren

Veiligheid is bij ons altijd een top prioriteit geweest en hoe meer aandacht hieraan besteedt wordt, hoe beter.

Zo heeft Travinci de veiligheidsmiddag op initiatief van, en in samenwerking met, Rijkswaterstaat, Boskalis, STAN en Wagenaar Engineering op de Boskalis Campus in Papendrecht georganiseerd. Hier stonden we samen met opdrachtgevers en opdrachtnemers stil over veiligheid langs onze snelwegen en presenteerden en bespraken we de verschillende ontwikkelingen en innovaties betreft veiligheid.

De dag is begonnen met Henrik Hooimeijer (Directeur Techniek en Technisch Management Rijkswaterstaat) die ons meenam in de manier waarop ons brein werkt bij het implementeren van nieuwe innovaties in relatie tot veiligheid. Hierna heeft Jack Kusters (Adviseur veiligheid in projecten Rijkswaterstaat) over een situatie verteld die echt heeft plaatsgevonden en heeft benadrukt waarom veiligheid nu zo belangrijk is. Want het kan niet altijd goed gaan op de manier hoe er nu gewerkt wordt.

Verder op de dag zijn er demonstraties geweest van enkele producten die de markt gaan betreden. Naast dat wij STAN hebben gedemonstreerd en mensen een ritje hebben laten maken in onze simulator waren er nog andere demonstraties. Zo werd er de Workzone Safety Vehicle van Wagenaar gedemonstreerd waarbij de focus lag op het automatiseren bij wegafzettingen.

De Go-Barry van Travinci werd ook hier gedemonstreerd. De Go-Barry is een slimme mobiele barrier die zichzelf kan verplaatsen en daardoor flexibel en snel kan worden ingezet.

We kijken terug op een geslaagde middag, vol energie en inhoudelijke discussies. Er kan niet genoeg aandacht over veiligheid zijn wat ons betreft en we kijken er naar uit om deze toepassingen binnenkort op projecten terug te zien!

Lees ook...