RWS Safety Event

STAN was eind september aanwezig bij het Rijkswaterstaat Safety Event. Het thema van dit interne RWS evenement luidde: ‘De IK in veiligheid’.  

De bijdrage van STAN bestond uit een stand voorzien van onze truck simulator. Geïnteresseerden kregen informatie over het STAN Safety Platform en konden zelf ervaren hoe het is om in veranderende omstandigheden een werkvak te betreden.  

De truck simulator was uitgerust met een levensecht model van de A27 Noord ter hoogte van de Hagesteinsebrug. In de simulator navigeer je met behulp van de STAN applicatie naar het werkvak. Ook krijg je achteraf een beoordeling op basis van je rijgedrag. Zo wordt er bijvoorbeeld gelet op je maximumsnelheid, maar ook of je bijvoorbeeld niet door het draaibereik van een graafmachine bent gereden.  

Over het algemeen scoorden de deelnemers een ruime voldoende in de simulator, waar zelfs een paar keer bijna een perfecte score was behaald.  Aan de achterzijde van de truck kon men meekijken met de bestuurder en waren de activiteiten van de simulator in te zien via het coördinatiescherm van STAN.  

Lees ook...