Infratech 2023

STAN op de beurs

Ruim 20.000 bezoekers bezochten InfraTech 2023 afgelopen januari. Op de beursvloer troffen zij meer dan 500 exposanten en namen deel aan een kleine 200 kennissessies, workshops en lezingen, verdeeld over vijf beurshallen, verschillende themapleinen, paviljoens en theaters. Op de belangrijkste infravakbeurs van Nederland gonsde het van de innovaties en samenwerkingsverbanden. Want de uitdagingen voor de markt liegen er niet om.

Er was dit jaar een ruime diversiteit aan thema’s zoals klimaatadaptatie, watermanagement, circulair bouwen, energietransitie, digitalisering en veiligheid. Items met een grote urgentie voor de maatschappij waarmee de innovatiekracht van onze branche voldoende op de proef wordt gesteld.

Zo waren wij met STAN één van die exposanten. Onze focus ligt op veiligheid, een grondbeginsel om de uitdagingen in onze sector te kunnen blijven aangaan.

Voor ons was het belangrijk om deelnemers en andere exposanten over de kracht van STAN te vertellen en wat het kan brengen. Van de verschillende praktische functionaliteiten tot het toekomstbeeld waar wij naar toe werken waarbij het voor iedereen 100% zo veilig mogelijk wordt gemaakt. Het was net zo interessant om te peilen wat zij ervan vonden en te kijken welke vragen zij hadden en onderling ervaringen te delen rond (on)veilig werken. Dit leidde tot erg open en interessante gesprekken.

Dit jaar hadden we de simulator meegenomen waar men een ritje in kon maken rond een werkvak op de A4 en A10, dat ons 3D team heeft gebouwd. Dit bleek wederom een aantrekkelijke aandachtspunt te zijn, gezien de hoeveelheid interesse die mensen hadden! Het is natuurlijk gaaf om te zien hoe mensen dit ervaren, van een tweedejaars student die net zijn rijbewijs heeft tot een truck chauffeur met meer dan 15 jaar rij-ervaring.

De simulator hebben we speciaal voor de beurs gekoppeld aan de STAN applicatie, waardoor het mogelijk was om van buiten de cabine live mee te kijken met de coördinatie-view; via een beeldscherm werd zo de voortgang van de werkzaamheden inzichtelijk.

Een deelname aan de Infratech beurs is voor ons niet nieuw, maar toch is het elk jaar anders. Niet alleen kom je vertrouwde en nieuwe gezichten tegen, de markt en thema’s veranderen ook elk jaar mee en je ziet hoe andere bedrijven daar mee omgaan.

Dat maakt de Infratech ook speciaal. Het is dé plek voor de gehele keten om laagdrempelige ontmoetingen en open gesprekken te hebben. Deze ontmoetingen zijn cruciaal voor samenwerkingen waarmee de noodzakelijke veranderingen in onze sector gerealiseerd kunnen worden.

Als er één sector is die immers oplossingen kan en moet leveren aan de uitdagingen waar we anno 2023 voor staan, is het de GWW sector. Wij dragen hier graag aan bij!

Lees ook...