Feature – Entry Assist

Bij wegwerkzaamheden komt het vaak voor dat niet duidelijk is wanneer de wegwerker zich naar de werkruimte mag begeven. Of waar de exacte locatie van de werkinrit of poort zich bevindt.

Dit levert, zeker voor de minder ervaren wegwerker, een stressvolle situatie op. Helemaal als onder tijdsdruk moet worden gehandeld.
STAN beschikt hiervoor over de entry assist, een toepassing binnen de app waarmee iedere wegwerker goed geïnformeerd op pad gaat en op tijd naar de juiste locatie wordt begeleid.

‘Een goed begin is het halve werk!’

Vooraf kan de deelnemer een video instructie raadplegen waarin wordt uitgelegd hoe de werkinrit te bereiken is en met welke veiligheidsregels rekening gehouden moet worden. Doordat de video project-specifiek wordt ingericht, ontstaat herkenbaarheid van de tijdelijke situatie.

Video instructie

De deelnemer ontvangt een notificatie zodra men het werkvak mag betreden. Onnodige drukte in het werkvak wordt hiermee voorkomen.
Vervolgens begeleidt STAN je met de navigatietool naar de juiste werkinrit. Aanwijzingen onderweg naar de werkinrit helpen de deelnemer bij het veilig toepassen van handelingen.

Verplichte aanrijdroute

Om overlast voor de directe omgeving te voorkomen of om overig wegverkeer niet te hinderen, worden bij bouw en infraprojecten regelmatig verplichte aanrijdroutes bedacht. Maar hoe zorg je ervoor dat deze ook worden nageleefd? En hoe toon je dit achteraf aan? STAN maakt het mogelijk een verplichte aanrijdroute vooraf te in te tekenen, waarna vervolgens de navigatietool de deelnemers via deze route begeleidt naar de bestemming. De data-analyse tool van STAN maakt het mogelijk om de anonieme locatiegegevens om te zetten naar een rapportage waarmee naleving of afwijking van de aanrijdroute inzichtelijk wordt.

De entry assist wordt vaak in combinatie met herkenbare punten ingezet zoals de verlichte kegels op de afbeelding de werkinrit van een rijstrookafzetting aanduiden. De deelnemer krijgt ruim vooraf via de navigatietool een aanwijzing: “De werkinrit bevindt zich over 500 meter op de linkerrijstrook. Voeg uit tussen de oranje verlichte kegels”.

Lees ook...